În Iunie 2018, România a fost afectată de furtuni care au făcut ca nivelul apelor să crească, astfel producând inundații în mai multe regiuni din toată țara.

Unul dintre județele unde inundațiile au fost devastatoare este Bacău. Aici, nivelul apei a depășit chiar și 3 metri în unele zone.

Acesta a fost un caz extrem, izolat în zone specifice, în timp ce adesea inundațiile nu ating cote atât de înalte. Tocmai din acest motiv barierele noastre de până la 1.5 metri înălțime, sunt adesea mai mult decât suficiente pentru a preveni daune majore.

Enter your text here ...

Enter your text here ...

 Astfel, am decis să înițiem demonstrațiile din această primăvară la Bacău.

În situații de inundații precum cele din Bacău este dificil și să ne imaginăm câți saci de nisip și forță de muncă este necesară pentru a proteja un oraș întreg. Însă cu barierele noastre umplute cu apă (NoFloods Tuburi cu apă), puteți crea 1 km de barieră în 4-6 ore cu doar 4 persoane instruite.

                               A doua oprire: Sibiu


Cea de-a doua locație pentru demonstrații a fost Sibiu. Aici, Râul Cibin crează risc de inundații în zona industrială a orașului.

Cu ajutorul Primăriei Sibiu, am organizat o demonstrație la 1 Aprilie 2019 pe malul Râului Cibin, unde au participat delegați de la diferite instituții precum ISU Sibiu, Primării locale cât și reprezentanți ai Administrațiilor bazinale locale.

Enter your text here ...

Enter your text here ...

                             A treia oprire: Bucharest

La data de 3 Aprilie am organizat o demonstrație pentru IGSU și ISU Ilfov, unde am discutat despre diferite regiuni din România care se confruntă adesea cu inundații.

Enter your text here ...

Instituțiile la nivel național pot sprijini diferite regiuni în caz de inundații, prin a pregăti și plasa în zone strategice containere gata de folosire precum cel din imaginea de mai jos.

Astfel, prin plasarea echipamentelor aproape de zonele vulnerabile se poate asigura o intervenție mult mai rapidă și eficientă.